Επισκεφθείτε τα άλλα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου...


Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων εδώ…

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΣΚΕΨΗ  ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΓΩΝΔΑ-ΗΡΑΙΟΥ-ΜΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΙΟΝ
Ηραίον 15 Μαρτίου,
Οι τεράστιες καταστροφές που προξένησε η πλημμύρα της 9ης  του Μάρτη  ήταν αναμενόμενες και δεν οφείλονται στα «ακραία καιρικά φαινόμενα» , αλλά στην ακραία εγκατάλειψη του χωριού μας χρόνια τώρα.
Και στο παρελθόν 1998 , 2000  και 2001 το Ηραίον πνίγηκε με τον ίδιο τρόπο και από την ίδια αιτία .
Αν και  το 2002 κατασκευάστηκε μετά από αυτά το πανάκριβο «αντιπλημμυρικό»  λεγόμενο έργο ,του πλακοσκέπαστου αγωγού, αποδείχτηκε ότι δεν στάθηκε  ικανό να αποτρέψει την τωρινή καταστροφή. 
Ένα έργο που έγινε στο πόδι, κάτω από πιέσεις μικροπολιτικών  και άλλων συμφερόντων , χωρίς  σοβαρή τεχνική επιστημονική μελέτη συνολικής διευθέτησης των όμβριων υδάτων της περιοχής.
Η ανεπαρκής παρέμβαση και ανυπαρξία βούλησης των εκάστοτε δημοτικών αρχών να διεκδικήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και ανάπτυξης του τόπου, αναδεικνύει την τεράστια ευθύνη τους.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα , εμείς οι τοπικοί φορείς του τόπου , νοιώθοντας οργή και αγανάκτηση ,αναγκαστήκαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία, ώστε να διεκδικήσουμε , να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε επιτέλους ολοκληρωμένη λύση όσον αφορά την προστασία και την ανάπτυξη  .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Άμεση αποζημίωση από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση  του συνόλου των ζημιών σε : σπίτια , καταστήματα, κτήματα, αυτοκίνητα  καΐκια δηλ κινητή και ακίνητη περιουσία.
  • Άμεση και γρήγορη αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών του οικισμού (παντός είδους δίκτυα, αγωγοί, αντιστηρίξεις δρόμων κλπ ) προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του οικισμού.
  • Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας
  • Καθαρισμός των ρεμάτων  κάθε χρόνο και έλεγχος  .
  • Πάγωμα των δόσεων των δανείων προς τις τράπεζες των πλημμυροπαθών ιδιωτών και επαγγελματιών
  • Άμεση χρηματοδότηση μιας καλά και επιστημονικά τεκμηριωμένης μελέτης για την συνολική αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία αφού τα δυο έχουν άμεση σχέση.
  • Να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα προαποφασισμένα από χρόνια έργα  προστασίας του αλιευτικού καταφυγίου , τα οποία θα προστατεύσουν από τις φουρτούνες  και την παράκτια ζώνη του οικισμού που κάθε χειμώνα υφίσταται μεγάλες καταστροφές  στα σπίτια και τα μαγαζιά.
Κλήθηκαν οι Σύλλογοι: Επαγγελματικός , Πολιτιστικός, Αθλητικός, Ψαράδων, Γονέων κηδεμόνων ,Γυναικών και το Τοπικό συμβούλιο.
Παραβρέθηκαν στο κάλεσμα οι:
1.Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα – Ηραίου - Μύλων
2.Επαγγελματικός Σύλλογος Ηραίου «η θεά Ήρα»
3.Πολιτιστικός Σύλλογος Ηραίου
4.Αθλητικός Σύλλογος «Λυκούργος»
5.Σύλλογος Ψαράδων Ηραίου
6.Σύλλογος Γυναικών Ηραίου
7.Τοπικό Συμβούλιο Παγώνδα - Ηραίου

Τέλος οι φορείς  καλούμε σε ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ τους δημότες στις
20 Μάρτιου ημέρα Τετάρτη στην κεντρική πλατεία του Ηραίου